Doliu în lumea afacerilor după ce Fathi Taher, patron pentru o scurtă perioadă la Rapid s-a stins din viață. Omul de afaceri a murit în cursul zilei de astăzi la vârsta de 73 de ani, scrie prosport.ro.

Sursa citată nu a precizat cauza morții însă se pare că omul de afaceri s-a stins din viață la Istanbul, după o lungă suferință. Înmormântarea acestuia ar urma să aibă loc în capitala Iordaniei, la Amman.

De menționat este faptul că, multimilionarul iordanian a fost unul dintre primii afaceriști din străinătate care au investit în fotbalul românesc. Mai exact, în anul 2008, acesta a preluat 60% din acțiunile clubului Rapid, după negocieri intense purtate cu George Copos.

Totuși, perioada sa de glorie din Giulești a fost una de scurtă durată. Acesta a folosit sume mari de bani pentru a efectua mai multe transferuri, care nu au confirmat. Totodată, el a mai investit și într-un anrenor modest, Jose Peseiro.

Cine a fost Fathi Taher

„Farmecul vieții” nu i-a priit iordanianului, care a plecat după doar câteva luni, la conducerea clubului revenind George Copos, precizează sursa citată.

La 13 ani după ce Fathi Taher anunţa că a cumpărat Rapidul, George Copos a făcut un pas în spate, iar giuleştenii au realizat o campanie spectaculoasă de achiziţii, în care s-au cheltuit sume amețitoare.

Mai exact, a fost adus un antrenor de renume. Este vorba despre portughezul Jose Peseiro. Totodată, au fost oferiți mai mulți bani pentru Pardo, au venit Joao Paolo Andrade şi Pittbul de la Porto, iar iordanianul declara că „Rapid are buget nelimitat pentru transferuri”.

În ceea ce privește investițiile făcute, Taher a investit 8 milioane de euro la Rapid, bani pe care nu i-a mai recuperat niciodată. După câțiva ani distanță, George Copos declara că acel episod a adus numai necazuri echipei şi nu a ratat niciodată ocazia să spună că managementul prost din 2008 aproape că a scufundat Rapidul.