Doliu în fotbal! Salif Keita s-a stins din viață

Doliu în fotbal! Salif Keita, fostă glorie a fotbalului african, s-a stins din viaţă. Acesta a decedat sâmbătă, 2 septembrie 2023, la onorabila vârstă de 76 de ani. A murit în Bamako, Mali. Nefericitul anunț a fost făcut de către ministrul Sporturilor din Mali, Absou Kassim Ibrahim Fomba, fără a preciza, însă, cauza decesului său.

„Pantera Neagră a plecat, luând cu el o parte din clubul nostru. Salif Keita, îți plângem dispariția”, este mesajul postat, sâmbătă, pe contul oficial de Twitter al clubului de fotbal AS Saint-Etienne.

Salif Keita s-a născut în anul 1946. De-a lungul carierei sale, a jucat pentru echipele franceze Saint-Etiene şi Olympique Marseille.

Salif Keita
SURSA FOTO: Facebook, SOUTIEN AUX AIGLES DU MALI

Doliu în fotbalul internațional! Jan Jongbloed s-a stins din viață

Doliu în fotbal! Jan Jongbloed, portar emblematic al echipei supranumite „Portocala mecanică”, a decedat. Acesta a cunoscut gloria în anii 70, când Naționala Olandei îl avea ca lider pe Johan Cruyff. Jan Jongbloed a decedat la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de către Federaţia Olandeză de Fotbal.

„Suntem îndurerați de moartea fostului portar al Oranje, Jan Jongbloed (82 de ani). Legendarul portar a jucat două finale de Cupa Mondială pentru echipa națională, în 1974 și 1978”, a transmis instituția respectivă.

Jan Jongbloed
SURSA FOTO: Wikipedia

Despre Jan Jongbloed

Jan Jongbloed s-a născut la Amsterdam pe data de 25 noiembrie 1940. Acesta a jucat de-a lungul carierei sale pentru DWS, FC Amsterdam, Roda Kerkrade şi Go Ahead Eagles.

Sportivul s-a retras din activitate la 45 de ani din cauza unui atac de cord pe care l-a suferit în timp ce juca. A lucrat, apoi, ca antrenor de fotbal. Jan Jongbloed, care a jucat în 24 de partide pentru echipa națională, a obținut titlul de vicecampion mondial în Germania în 1974 și în Argentina în 1978, ediții la care echipa Olandei a fost înfrântă în finală de gazde. De asemenea, el se mândrește cu o medalie de bronz câștigată la Campionatul European din Iugoslavia în 1976.