Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust (Fondul European pentru Natura).
Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpati şi a pădurilor carpatine superbe, dar putin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit.
Charlie ne oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii pitoreşti şi asupra bogăţiei culturale din regiune, explorând istoria zbuciumată a zonei, de la ruinele mistice ale vechilor civilizaţii dacice până la comunităţile medievale din zonă, a căror moştenire supravieţuieşte şi azi. Căutând să găsească sate izolate, să traverseze munţi şi să vadă urşi în sălbăticie, Charlie cunoaşte o serie de personaje pitoreşti, printre care păstori, artişti, ecologişti, meştesugari, căutatori de urme şi chiar şi un conte.
Seria "Carpaţii sălbatici" surprinde echilibrul fragil al unui ecosistem unic şi ne arată de ce merită acesta să fie ocrotit pentru generaţiile viitoare.
Coloana sonoră a documentarului a fost aleasă de Nico de Transilvania şi cuprinde o serie de melodii din  folclorul românesc, în special doine, cele mai multe dintre acestea fiind interpretate de cântăreţul Grigore Leşe.
Filmul va fi lansat miercuri 26 octombrie a.c şi în Marea Britanie, la Institutul Cultural Român din Londra.
"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti.
"Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.
Documentarul "Wild Carpathia” va fi difuzat începând cu data de 30 octombrie, la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade. Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/ip_QZaBfXqM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>