Printre decretele semnate de Klaus Iohannis, se află următorul:

„Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 42/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 (PL-x 242/06.05.2020)”, potrivit presidency.ro

Legea poate fi vizualizată AICI.

Cel mai amplu program de finanțare a companiilor mici

„Programul guvernamental IMM INVEST este cel mai amplu program de finanțare a companiilor mici și mijlocii derulat vreodata în România, în urma căruia estimăm că va fi susținut un număr de peste 40.000 de IMM -uri și vor fi salvate cel puțin 500.000 de locuri de muncă. România este singura țară din Uniunea Europeană care are aprobată schema de ajutor de stat cu garanții în nume și cont stat de până la 90%, iar dobânda, comisionul de risc și comisionul de garantare sunt 0.

La mai puțin de o lună de la aprobarea schemei de ajutor de stat a României în valoare de 3,3 miliarde de euro dedicată susținerii IMM-urilor, programul IMM INVEST ROMÂNIA a devenit o realitate. În mai puțin de o săptămână de la deschiderea aplicației,un număr de 54.872 de cereri au fost analizate, dintr-un total de 67.433 solicitări înscrise în acest moment în aplicația www.imminvest.ro, iar un număr de 25.675 solicitări ale IMM-urilor au fost deja transmise la bănci pentru aprobarea acordului de finanţare”, a declarat Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM.

Sursă foto: INQUAM Photos