Ludovic Orban este unul dintre cei mai săraci premieri. Potrivit declarației de avere, singurele sale venituri suplimentare sunt cele provenite din consultanța tehnică pe care o acordă unei firme de avocatură (în jur de 90.000 lei anual).

Salariul de prim ministru este de 27.000 de lei.

Soția sa, Mihaela, are două conturi în care deține 10.000 de euro.

Premierul locuiește în județul Ilfov, acolo unde deține împreuna cu soția, Mihaela Orban, o casă de vacanță cu suprafața de 200 de metri pătrați. Ludovic Orban deține 50% din această locuință dobândită în anul 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, premierul a completat că deține și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007 și a declarat că nu deține metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii.

Familia Orban nu are, potrivit documentului, împrumuturi luate de la bănci.

În ceea ce privește veniturile, Ludovic Orban a încasat pentru consultanță tehnicăde la SCP Doru Trăilă și Asociații. Această casă de avocatură aparține fostului soțul al Cristinei Trăilă, deputat PNL din 2017.

Potrivit sursei citate, Mihaela Orban nu a avut venituri în anul fiscal încheiat.

Declarație de avere

În schimb, Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, rămâne cel mai bogat membru al Guvernului. El are dividende și acțiuni ce depășesc 6 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro, două case, șapte terenuri și multe alte bunuri de valoare.

Vicepremierul Raluca Turcan deține trei terenuri dar și bijuterii în valoare de 12.000 de euro și jumătate de milion de euro în conturi.

Nici ministrul de Finanțe, Florin Cîțu nu stă prost în declarația de avere. El deține 75 de hectare de pădure, 400.000 lei în conturi. Mai are și 30.000 de euro dați împrumut pe care trebuie să îi primească înapoi, dar și un credit de 330.000 de euro. Acesta încasează de la Senat peste 120.000 de lei, dar și 150.000 de lei dividente pe care le primește pentru pădure.