Casa de avocatură DLA Piper România estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de peste 20%, după ce anul trecut estimările companiei au fost depăşite cu 7%. În prezent, avocaţii DLA Piper sunt implicaţi în şase tranzacţii de tip fuziuni şi achiziţii, fără a pune la socoteală activitatea departamentului imobiliar.

În toamna anului trecut, reprezentanţii casei de avocatură estimau că vor ajunge la afaceri cuprinse între 5 şi 10 mil. euro, în trei ani de activitate.

„Am modelat activitatea în funcţie de contextul economic actual: la sfârşitul anului trecut am început dezvoltarea practicii de restructurări. Considerăm sectoarele de energie regenerabilă şi farmaceutice ca având un potenţial mare de creştere în 2010 şi reprezintă două dintre principalele noastre competenţe specifice. Ne aşteptăm ca grupurile de restructurări, dreptul muncii şi litigiile să rămână  foarte solicitate în continuare”, a declarat Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper.

Consilierea Petrom în afaceri de 1,2 mld. euro

Compania are ca obiectiv principal în 2010 consolidarea poziţiei pe piaţa din România şi Europa Centrală şi de Est, precum şi dezvoltarea profesională a echipei de 22 de avocaţi, care a cunoscut o creştere cu 25 % comparativ cu momentul deschiderii biroului în noiembrie 2008.

De la deschidere, cele mai importante proiecte ale biroului din Bucureşti au fost asistarea Petrom în toate demersurile sale juridice cu privire la obţinerea de împrumuturi în valoare totală de peste 1,2 miliarde euro, asistarea Tri Investment în cea mai mare tranzacţie din sectorul rezidenţial din 2009, preluarea unei părţi a complexului Eminescu View sau consilierea unor companii lidere pe piaţa farmaceutică şi de retail la deschiderea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei.

DLA Piper este o organizaţie internaţională cu peste 3500 de avocaţi în 67 de birouri din 29 de ţări.