Consiliul de Administrație al IFond Financial, fond listat la BVB cu simbolul IFR a propus repartizarea sub formă de dividende a sumei de 456.000 lei, reprezentând 99,84% din profitul obținut anul trecut, conform rezultatetelor preliminare neauditate.
Investitorii vor putea opta pentru plata dividendelor în cont bancar sau prin mandat poștal în perioada 16-20 mai, iar termenul de distribuție va fi 25-27 mai, foarte scurt după decizia AGA (în mod normal, dividendele sunt distribuite la câteva luni după stabilirea cuantumului și a acționarilor îndreptățiți să primească.)
Administratorul fondului, SAI Intercapital Investment Management, își propune astfel o politică anuală de dividende pentru iFond Financial. Fondul a fost lansat în primăvara anului trecut printr-o ofertă publică inițială, iar la sfârșitul lunii trecute valoarea activului unitar net se ridica la 246,85 lei pe unitate, reprezentând o creștere de 22,2% față de prețul din IPO. Randamentul dividendelor propuse este astfel de circa 4,6%.