Cele două case, una pe structură de lemn şi alta pe structură metalică, sunt prezentate ca variante alternative la locuinţele clasice şi reprezintă cele mai ieftine variante de construire în momentul de faţă. Construcţiile din materiale alternative au început să fie promovate tot mai intes în ultimii doi ani, în principal datorită costului de construcţie mai scăzut.
După ce la ediţiile anterioare, organizatorii tIMOn au încercat să atragă cumpărători de locuinţe prin deschiderea – în paralel – a unui târg de haine, la evenimentul din acest week-end s-a mizat pe integrarea târgului de locuinţe cu încă patru segmente: mobilă, decoraţiuni, grădini şi maşini. Suprafaţa expoziţională s-a mărit şi ea, astfel că organizatorii se laudă cu cel mai mare pavilion expoziţional mobil dintr-o singură bucată construit vreodată în România, la care s-au utilizat 2.000 mp cort. Cu o suprafaţă expoziţională de 5.000 mp, tIMOn a necesitat o investiţie de 700.000 de euro.
Târgul imobiliar tIMOn va fi deschis publicului joi, 13 octombrie, de la ora 10:00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Oferta imobiliară cuprinde 13.000 de locuinţe, potrivit organizatorilor.