Este vorba despre grupul german Commerzbank. Conform sursei citate, directorul general al ING, Ralph Hamers, şi-a arătat interesul atât faţă de Guvernul german, care deţine o participaţie de peste 15% la Commerzbank, cât şi faţă de directorul general de la Commerzbank, Martin Zielke, cu privire la demararea unor discuţii.

Din păcate,  Zielke ar fi refuzat să demareze discuţii oficiale cu ING, dar contactele nu au fost complet întrerupte.

Ralph Hamers ar fi susținut că, în cazul în care ING va prelua Commerzbank, vor fi pierdute mai puţine locuri de muncă decât în cazul preluării de către Deutsche Bank.

Mai mult, dacă fuziunea ar avea loc, acesta ar fi dispus să mute cartierul general al ING de la Amsterdam la Frankfurt.

ING este unu dintre băncile de succes din Germania sub marca ING-Diba şi are o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro).

În cazul unei fuziuni, Deutsche Bank şi Commerzbank vor crea un gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar avea o cotă de 20% din piaţă de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial.

În vederea acestei fuziuni, sindicatele precizează că, pe termen lung, 30.000 de angajaţi ar putea fi concediați.