'Din cauza diferenţelor de opinie cu privire la direcţiile strategice viitoare ale grupului, Peter Hagen va renunţa la poziţia sa de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Vienna Insurance Group începând din data de 31 decembrie 2015, de comun acord cu Consiliul de supraveghere', a informat compania într-un comunicat de presă. 

Săptămâna trecută, VIG a anunţat că nu va reuşi să îşi atingă ţinta de venit pentru acest an în condiţiile în care rezultatele sale pe primele nouă luni au fost afectate de amortizarea cheltuielilor aferente modernizării şi adaptării viitoare a sistemelor IT. 

În schimb, companiile membre Vienna Insurance Group din România au înregistrat, în primele nouă luni, o creştere de 23,3% a primelor subscrise, până la la 300,6 milioane de euro, iar profitul înainte de impozitare a crescut la 5,5 milioane de euro. 

Concernul austriac Vienna Insurance Group este prezent în România prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă şi în prezent numărul total al personalului a scăzut sub 2.500 de angajaţi.

 AGERPRES