Potrivit unei scrisori adresate ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, fostul director al SFT susţine că societatea este pe cale să piardă complexul Astoria din Snagov aşa cum în 2007 s-a întâmplat cu Hotelul Astoria de la Gara de Nord.

"Vă readuc în atenţie, şi pe această cale, iminenţa unui alt joc avocăţesc, folosind tertipul executărilor silite, care vizează în principal activul Astoria Snagov şi vă avertizez, din nou, asupra faptului că se pregăteşte un tun imobiliar similar celui de la Astoria Bucureşti. Îmi exprim speranţa, că măcar în al doisprezecelea ceas, veţi acţiona pentru a împiedica pierderea de către statul roman a unui activ patrimonial atât de valoros precum Astoria Snagov. Având în vedere lipsa de comunicare cu dumneavoastră şi lipsa de sprijin a ministerului pentru a continua toate acţiunile mele prin care am încercat, în primul rând, să protejez patrimoniul SFT, vă comunic pe această cale demisia mea din funcţia de director general al SFT CFR SA", se arată în scrisoarea fostului director al SFT.

Fostul director susţine că în mandatul său, SFT a înregistrat pentru prima dată profit operaţional, după şapte ani de pierdere consecutivă.

Compania, în subordinea CFR SA, mai are în prezent în portofoliu trei trenuri de epocă, Regal, Moldoviţa şi Călugăreni, două hoteluri: Decebal – Eforie Nord, Bucovina – Vatra Dornei şi vila CFR din Sinaia.