Potrivit reprezentanților companiei, EucoLight a fost creată pentru a da posibilitatea asociațiilor europene specializate în gestionarea colectării şi a reciclării surselor de lumină şi corpurilor de iluminat să își exprime cât mai eficient opiniile în scopul asigurării premiselor pentru desfășurarea activității lor și atingerea obiectivului pentru care au fost înființate – protecția mediului.

Directiva 2012/19/CE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), cu modificările ulterioare, are impact semnificativ asupra gestionării surselor de lumină, în comparaţie cu alte sectoare industriale.

Este posibil ca numărul becurilor și neoanelor reciclate în Europa să fie mai mare decât toate celelalte tipuri de echipamente electrice. În plus, spre deosebire de majoritatea celorlalte componente ale DEEE, nu există nicio valoare asociată cu deşeurile din surse de lumină.

Majoritatea surselor de lumină sunt fragile şi periculoase, iar astfel transportul acestora este dificil. Aceste produse necesită, de asemenea, facilităţi speciale de reciclare.


Te-ar putea interesa și: