Martin Winterkorn va fi înlocuit cu şeful diviziei Porsche, Matthias Mueller, iar decizia va fi anunţată la şedinţa de vineri a Board-ului de supervizare al Volkswagen, susţine publicaţia germană. Un purtător de cuvânt al VW a descris informaţiile din 'Tagesspiegel' drept 'ridicole', în timp ce un purtător de cuvânt al Porsche a anunţat că Matthias Mueller este în prezent la reuniunea Boardului Volkswagen, de la sediul central din Wolfsburg. 

Reprezentanţii VW au recunoscut că au falsificate datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că ar putea fi afectate 11 milioane de vehicule vândute în întreaga lume. 

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA). 

Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 – 2015 sub brandurile Volkswagen şi Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunţat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. 

Reparaţiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii şapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat şi Audi A3.

AGERPRES