Potrivit directorului CNADNR, în 2014 vor fi alocaţi bani de la Guvern pentru continuarea lucrărilor la autostrada Transilvania între Suplacu de Barcău şi Borş, iar tronsonul Sebeş-Borş se intenţionează să fie dat spre concesiune.

‘În bugetul anului 2014 este prinsă o sumă de bani pentru continuarea lucrărilor între Suplacu de Barcău şi Borş şi se intenţionează o concesiune între Nădăşelu şi Suplacu de Barcău. Astăzi, la Companie, sunt primite ofertele pentru Sebeş-Turda, pentru construcţia autostrăzii, şi practic se închide un arc de la Sebeş-Turda-Suplacu de Bacău-Borş, care probabil va fi dat în concesiune în totalitate’, a mai spus Narcis Neaga.

Neaga a vorbit şi despre priorităţile imediate ale României în materie de autostrăzi, amintind în acest context Coridorul IV, autostrada Transilvania şi autostrada care va lega Craiova de Piteşti.

‘Trebuie să ne concentrăm pe ce ne trebuie acum, în momentul acesta, respectiv să terminăm Coridorul IV, să închidem Coridorul IV prin Braşov, eventual, dacă se poate, şi o ramură spre Piteşti. Dar Coridorul IV să-l închidem prin Braşov, să deschidem din Braşov spre Moldova ca practic Braşovul să fie oraşul care va uni cele trei provincii româneşti, despre care s-a vorbit atâta şi se ştie că se doreşte să se facă acest lucru. Apoi va fi o autostradă – fosta autostradă Transilvania parţial construită de cei de la Bechtel, care va fi finalizată (…) şi mai este autostrada care va fi între Craiova şi Piteşti’, a spus Neaga.

Conducerea CNADNR şi cea a Autorităţii de Management POS Transport au avut o întâlnire, marţi, cu oficialităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru a discuta despre proiectele de modernizare a unor drumuri naţionale şi alte obiective finanţate cu bani de la bugetul de stat sau bani europeni. AGERPRES