Citigroup, a treia mare bancă din SUA, a precizat că pachetul salarial acordat directorului său general în 2011 a inclus un salariu de 1,7 milioane de dolari, suplimentat de un bonus în numerar de 5,3 milioane de dolari şi opţiuni în valoare de 7,8 milioane de dolari.

Pachetul salarial acordat lui Vikram Pandit recunoaşte contribuţia acestuia la restabilirea profitabilităţii băncii. În 2011 Citigroup, bancă salvată de guvern în 2008, a înregistrat un profit net de 11,1 miliarde de dolari, în creştere cu 6% în ritm anual.

‘Pentru prima dată în ultimii patru ani, comitetul a decis să-i acorde lui Vikram Pandit stimulente anuale pe lângă salariu, pentru succesul în implementarea strategiilor pe termen lung’, se arată în comunicatul remis autorităţilor de reglementare.

La rândul său, preşedintele Citigroup, John Havens, a primit un pachet salarial de 12,98 milioane de dolari în 2011, în creştere cu 36% comparativ cu 2010.

Citigroup este prima mare companie financiară americană care a dat publicităţii informaţii cu privire la pachetul salarial acordat directorilor de top, într-un moment în care firmele de pe Wall Street reduc bonusurile şi se pregătesc să anunţe reduceri de personal.