El a precizat că Cristian Sima a acţionat pe pieţe de capital străine, prin vehicule de investiţie străine, pe care le-a alimentat din conturi ale unor bănci care nu sunt în comunitatea europeană.

‘Din păcate, cazul Sima a afectat imaginea pieţei de capital locale, dar nu din motive ce ţin de funcţionarea pieţei de capital, ci din cauză că a fost mediatizat într-un mod exagerat şi greşit, în sensul că nu s-a precizat de câte ori era nevoie, în limbaj foarte simplu, că domnul Sima a achiziţionat pe pieţe de capital străine, prin vehicule de investiţie străine, şi alimentând aceste vehicule din conturi ale unor bănci care nu sunt în comunitatea europeană’, a afirmat oficialul BVB.

Cionga a adăugat că Cristian Sima, prin WBS Holding nu a avut nicio legătură cu piaţa de capital autohtonă, iar la cealaltă societate, WBS România, care este o casă de brokeraj aflată sub reglementările româneşti, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare efectuează un control, ale cărui rezultate vor fi publice.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a demarat, în urmă cu două săptămâni, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Controlul a fost demarat în urma plecării din ţară a brokerului Cristian Sima, fost preşedinte şi director general al SIBEX Sibiu Stock Exchange.

Cristian Sima a declarat, la un post privat de televiziune, că a plecat din ţară de frică, după ce a pierdut banii clienţilor (circa două milioane euro şi două milioane dolari).
SURSA: Agerpres