KFC caută persoane cu atitudine pozitivă și cu veleități pentru lucrul direct cu oamenii, dar și cu bacul luat.
„Bacalaureatul este obligatoriu la anumite funcții , cele mai multe, dar sunt unele pentru care diploma nu este necesară”, ne-a spus training managerul KFC.
Conform legii, în fișele de post ale personalului de curățenie se cer doar sudii generale, opt clase fiind suficiente pentru a putea fi angajat.
Salariul pe care îl poate primi un tânar începator la KFC Romania este confidențial, pentru că „doar candidații care participă la interviu primesc informații despre salariu”, ne-a declarat Alina Spiridon, training manager la KFC România.
Totuși, pe diverse forumuri de tip "întreabă-răspunde", foștii angajați discută de aproximativ 800 de lei în primele două-trei luni.
Potrivit Alinei Spiridon, dupa două luni, salariul la KFC crește cu 10% și crește progresiv la fiecare 4, 6, 12 luni cu 5%, 10%, respectiv 15%, în funcție de rezultatele obținute de angajați la teste interne specifice.
În medie, KFC angajează 10 persoane  pe lună pentru înlocuirea celor care înceteaza să lucreze la fast-food, în special în București, Timișoara și Cluj.
În 2011, compania a anunțat că va deschide 10 noi restaurante în România.
KFC dă în fiecare lună prime în funcție de performanța angajatilor, daca aceștia se dovedesc a fi cei mai buni casieri, cei mai buni bucătari etc. Angajații au ocazia de a avansa pe un post de superior într-un interval de 6-12 luni de la angajare.
„Atunci când împlinesc un an de la angajare, angajații tineri pot primi burse de studii oferite de companie,” ne-a mai spus Alina Spiridon.

McDonalds acceptă și fără diplomă

La McDonald’s, toată lumea se angajează la început pe același salariu care nu depășește 1.000 de lei, pentru că se consideră că sunt în faza de învățare.
Traseul ulterior este presărat cu tot felul de șanse de avansare, care implicit aduc și creșteri salariale.
„McDonald’s angajează lucrători comerciali in conformitate cu legea in vigoare”, ne-a spus Irina Panaite, director de resurse umane la McDonald’s România.
Fișa postului standard pentru lucrătorii comerciali prevede studii minim liceale și diploma de bacalaureat, dar restaurantul angajează și fără, pentru că în unele cazuri, aici lucrează și tineri sub 18 ani.
 „Angajăm în majoritatea restaurantelor din țară, mai exact in cele 63 de restaurante deschise până la acest moment”, ne-a confirmat directorul HR al McDonald’s.
Atât pe site-ul KFC, cât și pe cel al McDonald’s există formulare de aplicare la job-urile disponibile, unde candidații trebuie să treacă date legate de educație,  istoric profesional și salariul dorit.