Revenirea în primul eșalon vine după o victorie remarcabilă cu 6-1, luni, pe Arena Națională. FC Argeș, care a participat la play-off în sezonul trecut, a retrogradat în anul în care a împlinit 70 de ani de existență (6 august). Piteștenii au suferit consecințele unor erori manageriale, atât pe banca tehnică, cât și la nivelul conducerii executive, cu trei antrenori diferiți (Andrei Prepeliță, Marius Croitoru, Bogdan Vintilă) și achiziționarea mai multor jucători străini de valoare modestă pe parcursul sezonului.

Antrenorul Ovidiu Burcă, artizanul promovării lui Dinamo, a reușit o performanță remarcabilă, care a depășit așteptările suporterilor clubului, în ciuda faptului că are o echipă mică, formată din jucători medii.

FC Argeș a început în forță

În meciul disputat la Mioveni, FC Argeș a început în forță și a marcat două goluri în primul sfert de oră. Tofan a executat un șut puternic de la 25 de metri, iar I. Roșu a deviat involuntar mingea în plasă (14). La scurt timp, Jakolis a majorat avantajul după ce a fost faultat în careu de Ghiță (15). Cu toate acestea, chiar înainte de pauză, francezul Lamine Ghezali a injectat speranță în tabăra lui Dinamo cu un gol abil, manevrând prin apărarea gazdelor (40).

Piteștenii au avut mai multe ocazii de a înscrie, Garita reluând cu capul din corner (9), Jakolis ratând o șansă de aur (23) după o greșeală a lui Bena, iar Fabio Vianna trimițând de puțin peste poartă un șut-centrare (37). De cealaltă parte, Dinamo și-a creat propriile ocazii, Pop marcând cu o lovitură de cap de la aproximativ 11 metri (26), iar Ghezali ratând ținta cu un șut de la 18 metri (32).

FC Argeș a început cu determinare repriza secundă și a reușit să înscrie două goluri prin camerunezul Paul Arnold Gârță, ambele venite din cornere executate de Calcan și Jakolis (47, 51).

Un moment notabil al meciului a avut loc în minutul 55, când Andreias Calcan a primit al doilea cartonaș galben, ambele pentru faulturi comise la mijlocul terenului, ceea ce a dus la excluderea sa din joc.

Alex Pop a marcat în minutul 60

În minutul 60, Dinamo și-a mărit avantajul printr-un gol marcat de Alex Pop, care a reluat cu capul o centrare a lui Iulian Roșu.

În minutul 79, portarul Cătălin Straton a primit inițial un cartonaș roșu din partea arbitrului Sebastian Colțescu, dar după ce a revăzut imaginile video, decizia a fost anulată.

FC Argeș a mai avut o ocazie aproape de finalul meciului, francezul Enzo Celestine a șutat în minutul 89, dar Giafer a reușit să respingă de pe linia porții.

După fluierul final, fanii lui Dinamo au luat cu asalt terenul pentru a sărbători promovarea echipei.