Dinamo negociază cu Robert Prosinecki

Dinamo caută antrenor. După ce Liviu Ciobotariu le-a refuzat oferta, conducerea Dinamo își îndreaptă eforturile către fostul mare jucător croat Robert Prosinecki.

Câinii” speră să îl convingă să preia rolul de antrenor. Prosinecki, în prezent fără contract, a avut ultima sa astfel de experiență la conducerea echipei NK Rudes, din prima ligă croată. Croatul este liber de contract de la începutul lui septembrie.

Robert Prosinecki are un palmares bogat. Din acesta fac parte și echipe precum naționala Croației (în calitate de secund), Steaua Roșie Belgrad, Kayserispor (de două ori), naționala Azerbaijanului, naționala Bosniei, Denizlispor, NK Olimpija și NK Rudes, scrie adevarul.ro.

Ca fost jucător, el a reprezentat naționala Croației în 58 de partide, marcând 11 goluri. De asemenea, Prosinecki a avut 14 selecții și 14 goluri pentru naționala Iugoslaviei.

FC Botoșani încearcă să îl convingă pe Marco Simone

FC Botoșani se pregătește și ea să facă o schimbare importantă în staff-ul tehnic. După plecarea lui Dan Alexa, patronul echipei, Valeriu Iftime, l-a adus inițial pe Andrei Patache.

Prima alegere nu a fost cu succes pentru că acesta nu deține licența PRO și va putea să stea pe bancă doar în timpul meciului următor. Iftime se află în discuții cu Marco Simone, fost jucător cu două trofee UEFA Champions League câștigate la AC Milan, pentru a prelua rolul de antrenor principal.

„Avem antrenor. La meciul cu Rapid stă Andrei Patache, apoi vom avea antrenor cu licență PRO. Avem trei candidați, unul dintre ei a antrenat în Liga 1. Unul este un străin extraordinar.

Am o ofertă extraordinară. Dacă o spun acum înroșesc ziarele. Da, există discuția asta cu Marco Simone și aș putea să primesc un răspuns duminică, spre seară, legat de șansă”, a spus Valeriu Iftime, la Fanatik.

Marco Simone a debutat în cariera de tehnician la AS Monaco, unde a activat între anii 2011-2012. A mai avut experiențe pozitive și la cluburi precum Lausanne-Sport, Tours FC, Stade Lavallois, Club Africain, Ratchaburi FC, SCC Mohammedia și Chateauroux. Din luna octombrie 2021, Simone este liber de contract.

Reamintim că Dinamo și FC Botoșani se află în prezent în coada clasamentului în Superligă. Ele se plasează la o distanță semnificativă de FCU Craiova, care ocupă locul 14 în ierarhia competiției.