Piata imobiliara din Bulgaria ramane cu un potential investitional solid, prin comparatie cu bursa de la Sofia, sustine analistii economici bulgari. Georgi Stoev de la Industry Watch a declarat ca singurul sector din domeniul imobiliar care va suferi de pe urma crizei mondial ar fi doar cel al caselor de vacanta, deoarece majoritatea cumparatorilor sunt din Europa de Vest, in special din Marea Britanie.

„Acum nu ne ramane decat sa ne intrebam ce se va intampla in continuare. Proprietatile de vacanta au fost intotdeauna o investitie cu un potential ridicat de risc. Intr-un moment de criza de lichiditati, asa cum este cel pe care il traim acum, piata de second home are de suferit prima. Oamenii nu se mai gandesc la o casa unde sa se mai duca din cand in cand cata vreme nu stiu daca isi mai pot achita ratele la casa in care locuiesc in tara de origine. Un risc mai scazut vad pe piata imobilelor de locuit din marile orase”, apreciaza Stoev.

Analistul spune ca ultimii care trebuie sa isi faca griji legat de criza globala sunt micii investitori, cei al caror singur plasament este un cont bancar de economii. „Sistemul bancar din Bulgaria este unul solid, care nu s-a expus pe pietele americane. Oamenii nu trebuie sa panicheze si sa isi retrage economiile din banci, cata vreme nu exista probleme de stabilitate in sectorul bancar”, a precizat el.