Obligate să se transforme în cluburi închise, cu maximum 2.000 de membri, coffeeshops vor fi deschise doar pentru olandezi sau pentru străinii rezidenți în Olanda, măsură pe care proprietarii acestora o văd ca fiind sfârșitul afacerii lor.
”Cred că dacă un olandez are dreptul să fumeze marijuana, același drept îl are și un cetățean străin”, consideră Miranda de Bruin, proprietara unui astfel de stabiliment din Rotterdam. Aceasta consideră că este ”imposibil să aplici noile norme despre care nu ni s-a dat nici o informație”.
Ministerul de Justiție consideră că acest tip de turism este inoportun și de aceea a oferit coffeeshops o perioadă de timp pentru a putea face modificările necesare și pentru a avea o ”administrare controlabilă” cu datele tuturor membrilor.
”Noile măsuri care se vor aplica din ianuarie 2012 vizează trei provincii din sud, care se învecinează cu Belgia și Germania, urmând ca în 2013 să se extindă în întreaga țară”, a explicat purtătorul de cuvânt la Ministerului Justiției, Charlotte Mensen.
Cotidianul spaniol menționează însă că introducerea noilor prevederi se face sub semnul unei mari contradicții: reglementează modul în care vor funcționa coffeeshops, dar producția de cannabis continuă să fie ilegală.

Te-ar putea interesa și: