Două treimi din autostrada vestului au fost finalizate, iar autorităţile locale susţin că acest lucru se datorează faptului că se fac verificări periodice iar construcotul este ţinut „din scurt”. Edilii spun că dacă ritmul de muncă va continua la fel peste vară, autostrada, care face parte din coridorul IV pan european, va fi gata până la finele anului.

„Dacă, în urmă cu două luni, eram la 40% din graficul lucrărilor, acum suntem la 63%, ceea ce înseamnă un progres de 20% în două luni şi ne dă speranţa că la finele anului tronsonul va fi gata”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul Mircea Băcală.
Din totalul de 32 km de autostradă, tronsonul timişean este de 17 km. Autostrada va lega România de Europa Occidentală, iar porţiunea din vest a coridorului IV pan european va face legătura între  Sibiu – Lugoj – Timişoara – Arad – Nădlac, spre Ungaria. Autostrada Timişoara-Arad costă aproximativ 200 milioane de euro, bani asiguraţi în cea mai mare parte de Banca Europeană de Investiţii, cu o participare a Guvernului României în valoare de 70 de milioane de euro.
Imagini surprinzătoare de pe Autostrada Arad – Timișoara