Oferind în premieră transmisie 3D în Spania, Digital+ a lansat noul post 3D pentru a permite companiilor de instalare şi comercializare să prezinte televiziunea 3D la punctele de vânzare. Canalul va transmite conţinut 3D de înaltă calitate, inclusiv secvenţe din filme artistice şi concerte pe timpul zilei. Canal+ 3D Demo este transmis prin poziţia orbitală de 23,5 grade est a SES Astra.

În momentul de faţă, operatorul de satelit transmite şase canale comerciale 3D ale principalilor radiodifuzori şi operatori de programe din Europa, printre care BSkyB din Marea Britanie, Canal+ din Franţa, Sky din Germania, Viasat din Scandinavia, precum şi Brava 3D şi Penthouse 3D cu o audienţă pan-europeană. În plus, SES Astra are propriul canal demo 3D, ajungând astfel la o cifră totală de opt canale 3D, inclusiv canale demo şi comerciale.

“În perspectiva dezvoltării rapide a posturilor 3D, alături de accelerarea vânzărilor de televizoare 3D, suntem convinşi că în curând 3D va deveni nivelul premium al serviciilor de televiziune, ” a declarat Ferdinand Kayser, preşedinte şi CEO al SES Astra.