Dezvoltatorul a anunţat încă din timpul construcţiei Sun Plaza că va continua să lucreze şi pentru alte proiecte ale fondului austriac Sparkassen Immobilien – proprietarul mallului din sudul Bucureştiului.

Austriecii au programate alte două proiecte în Bucureşti. Primul este amplasat în zona cartierului Griviţa din Bucureşti, unde compania deţine un teren, investiţia preconizată fiind de 100 mil. euro. Proiectul presupune o zona de birouri, cu suprafata de circa 17.000 mp şi un hotel de 220-250 de camere. Divizia de investiţii imobiliare a grupului austriac Erste mai deţin în comuna Jilava un teren pe care va dezvolta un centru comercial de 40.000 mp, care necesită investiţii de 50 mil. euro.

EMCT România şi-a schimbat şi structura acţionariatului, în consiliul director al companiei intrând şi directorul de vânzări al Sun Plaza, Cristian Dămoc. Noua structură a companiei îl cuprinde pe Michael Richard cu 55% , Laurent Mathurin cu 17%, Mircea Curuia cu 17%, cu Cristian Dămoc cu 10 % şi EMCT Limited cu 1%.

Cristian Dămoc (34 de ani) este absolvent al  Academiei de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Comerţ şi a condus timp de trei ani departamentul de marketing, leasing şi management al Sun Plaza.

 „Prin cooptarea lui Cristian Dămoc în acţionariat, EMCT urmăreşte să îşi întărească şi să îşi securizeze planurile de viitor. Mai mult, credem că venirea lui Cristian Dămoc la bordul de management al companiei va aduce un plus de valoare şi stabilitate companiei noastre, capabilă să se adapteze şi să raspundă eficient nevoilor pieţei. În acest sens,  Cristian Dămoc se alatură eforturilor EMCT România de dezvoltare de noi proiecte şi activităţi în domeniul comercial pentru anul urmator”, a declarat Michael Richard, senior partner şi fondator EMCT România.

În 2010, EMCT România  a avut o cifră de afaceri de aproximativ 130 mil. lei, respectiv 31 mil. euro.