AFI Europe, dezvoltatorul centrului comercial AFI Palace Cotroceni Mega Mall din Capitală, a înregistrat un profit de 30,8 milioane de euro în primul trimestru pe piaţa din Europa, de 7 ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 4,59 milioane de euro.

Veniturile totale din primul trimestru al anului s-au ridicat la aproximativ 82,6 milioane de euro, comparativ cu 36,7 milioane euro în trimestrul corespunzător al anului trecut. Capitalul acţionarilor companiei a crescut la 31 martie 2009 la 538 milioane de euro.

Cea mai mare parte a creşterii veniturilor din închirieri şi din administrarea proprietăţilor derivă din extinderea in cursul anului 2008 a portofoliului companiei privind închirierea proprietăţilor imobiliare în cursul anului 2008, ca urmare a finalizării proiectelor, precum şi de la o creştere a ratelor de ocupare a şi chiriilor mai mari din unele proprietăţi ale companiei.

AFI Europe se concentrează asupra condiţiilor de piaţă din fiecare ţară

Pe termen scurt şi mediu, compania continuă să se concentreze pe finalizarea unor serii de proiecte care se află în diverse stadii de dezvoltare şi care se aşteaptă să aiba termenul de livrare în cursul anului 2009 şi 2010, dintre care şi AFI Palace Cotroceni Mega Mall  (cu lansarea la finele lunii septembrie 2009). În privinţa altor proiecte a căror construcţie nu a fost încă iniţiată, compania reexaminează data de începere pentru fiecare proiect, concentrându-şi atenţia asupra condiţiilor de piaţă din fiecare ţară în parte.

„În trimestrul anterior, compania şi-a îndeplinit obiectivele stabilite pentru acesta, atât cele referitoare la vânzarea de proprietăţi la preţuri avantajoase, precum şi cele legate de progresul înregistrat de proiectele aflate în diferite stadii de construcţie. Noi credem că, atunci când situaţia economică se va stabiliza, compania va putea genera câştiguri semnificative pentru acţionari“, a declarat Izzi Cohen, CEO – Africa Israel, grup din care face parte AFI Europe.

AFI Europe activeză în ţara noastră din anul 2005, prin AFI Europe România, în principal în planificarea şi dezvoltarea centrelor comerciale, a clădirilor de birouri şi a cartierelor rezidenţiale. Dezvoltatorul imobiliar are în plan pentru România mai multe proiecte: AFI Palace Cotroceni Mega Mall, AFI Palace Bucharest, AFI Golden City;AFI Palace Ploieşti şi AFI Palace Arad.

SURSA: AFI Europe