Dezvăluiri uluitoare despre celebrul procuror „Portocală”. Ce le făcea Mircea Negulescu magistraților și polițiștilor

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind achitarea fostului procuror DNA Mircea Negulescu a provocat cutremur în lumea justiției. Acum, au ieșit la iveală mărturii îngrozitoare ale magistraților și polițiștilor atacați de-a lungul timpului de Mircea Negulescu.

La Înalta Curte de Casație și Justiție a început apelul în dosarul în care fostul procuror DNA Mircea Negulescu (foto), zis “Portocală” a primit la fond o sentința halucinantă de achitare pentru modul în care i-a fabricat dosar fostului deputat Vlad Cosma, cu presiuni pe martori și denunțuri mincinoase.

La primul termen, cel de luni, 16 ianuarie 2023, Vlad Cosma a cerut Completului de 5 judecători ICCJ să aprobe audierea anumitor martori, care pot oferi informații relevante pentru modul de lucru al procurorului Mircea Negulescu.

Mărturiile celor propuși pentru audiere de către Vlad Cosma sunt importante, căci ele devoalează un mecanism terifiant pus la cale de Negulescu și ceilalți procurori de la DNA Ploiești, în care cine nu dorea să colaboreze devenea victima sigură.

Despre acest subiect a prezentat detalii importante luju.ro. Sursa citată a dat publicității declarații ale unor magistrați și polițiști, care dezvăluie cum au fost umiliți de Negulescu, băgați în arest cu infractori violenți, puși să doarmă pe preș, așezați în genunchi să își ceară scuze, chemați la DNA înainte să judece dosare ale DNA, ori presați să fileze judecători și să facă denunțuri împotriva unor procurori sau politicieni.

Un fost procuror general a dezvăluit cum s-a urmărit înfrângerea rezistenței sale psihice

Fostul procuror general al Parchetului Curții de Apel Ploiești, Liviu Tudose, a arătat că, în toată perioada în care s-a aflat în arest, prin tratamentul aplicat s-a urmărit înfrângerea rezistenței sale psihice.

„Inițial, imediat după reținere am auzit personal cum Mircea Negulescu instruia lucrătorii de la arestul central cu privire la celulele în care urmăm să fim fiecare cazați. Cu ocazia introducerii 111 arest, șeful de tură al arestului ne-a spus că avem camerele pregătite de o săptămâna și că sunt dotate cu mijloace de supraveghere tehnică.

În prima seară, după introducerea în celulă, în jurul orei 02:00, am fost ‘luat în primire’ de către o persoană arestată preventiv, aflat în sevraj datorită substanțelor toxice, care fusese încunoștințat din timp că sunt procuror și care a proferat amenințări la adresa mea.

Mi-a spus cel aflat în sevraj să îmi petrec noaptea pe preșul de la ușa, ceea ce s-a și întâmplat. A două zi, acesta a spus gardianului că să facă bine să mă mute în altă camera, altfel o să mă ia de acolo mort”, a relatat acesta.

Cum erau urmăriți judecătorii

O altă declarație este a fostului director al Poliției Locale Cristinel Toader, data la SIIJ, în 31 octombrie 2018 a arătat modul în care opera Negulescu.

“Relatia mea de prietenie cu domnul Negulescu s-a degradat în momentul în care acesta mi-a cerut să fac lucruri în afara legii, și anume să-i dau informații despre viața privată a unor judecători de la Tribunalul Prahova.

Aceste informații se refereau la anturajul cu care judecătorii își petreceau concediile, locațiile unde își petreceau concediile, cine suporta contravaloarea concediilor. Mi s-a solicitat să urmăresc tranzacțiile bancare ale judecătorilor în considerarea faptului ca eu știam un funcționar de la Banca Transilvania din Ploiesti”, a relatat acesta.

Mai multe detalii pe luju.ro.