Procurorii s-ar fi autosesizat după ce în presă ar fi apărut informații care fac trimitere la Mircea Drăghici care ar fi folosit  banii PSD în scopuri personale.

Întreaga situație a pornit de la un articol de presă în care Drăghici era acuzat că ar fi cheltuit banii partidului pe bolizi de lux pe care îi folosește în scop personal, dar se vorbește și despre o sumă de aproape două milioane de lei. ”Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.”, se arată în articolul invocat.

Până în acest moment Parchetul General nu a comfirmat oficial această informație. 

„Site-ul respectiv (newsweek.ro – n.r.), care cu multă largheţe mă supune atacurilor – atât pe mine, cât şi familia mea – astăzi este ultima zi notificată de a scoate aceste articole defăimătoare. În cazul în care până la această oră sau până la ora 24,00 nu se produc aceste lucruri pe care noi le-am cerut în notificare, sigur că voi acţiona în judecată şi veţi avea ocazia să vedeţi cât de defăimătoare şi neadevărate sunt aceste lucruri”, a declarat Mircea Drăghici, potrivit stiripesurse.ro.