O firmă deținută de noul proprietar al PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, a angajat o companie de PR pentru promovarea beneficiilor comunismului din China în societatea cehă, o arată un document obținut de Aktuálně.cz.

Agenția de PR a creat o rețea de experți, jurnaliști și politicieni, dintre care unii nu trebuie să știe neapărat în ce au fost implicați.

În loc ca agenția să îmbunătățească imaginea mediatică a companiei în sine, ceea ce ar fi normal, a început să lucreze la îmbunătățirea imaginii regimului comunist chinez în Republica Cehă.

A fost creată astfel o rețea ascunsă, coordonată de agenția de PR angajată de Home Credit, firma deținută de miliardarul ceh, fie că vorbim aici de politicieni, economiști sau specialiști independenți din China. Unii dintre ei nu trebuiau să-și fi cunoscut neapărat rolul în aceste planuri.

Home Credit, care aparține lui Petr Kellner, a plătit agenției de PR pentru aproape 2.000 de ore de muncă pentru a-i ajuta pe cei din mass-media din Cehia care sprijină regimul chinez și, invers, să îi atace pe cei care sunt critici la adresa acestui regim.

Afacerile lui Kellner au interes în China pentru că firma sa oferă credite non-bancare în această țară comunistă, mai arată Aktuálně.cz.