Marius Budăi a postat pe pagina sa de Facebook un document potrivit căruia Guvernul PNL a micșorat bugetul Ministerului Sănătății anul acesta. Pe baza acestui document, fostul ministru al Muncii a conchis că ”nici în anul 2023 bugetul Ministerul sănătății nu va ajunge la nivelul bugetului din anul 2019”.

Ce spune Marius Budăi

„#Guvernul_nu_am_bani lovește din plin în sănătatea cetățenilor români și nu respectă recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății privind testarea populației.

Deși se știa din decembrie 2019 că situația referitoare la pandemia COVID 19 va deveni extrem de gravă, Guvernul PNL a diminuat bugetul Ministerului sănătății pentru anul 2020 cu aproape 23% față de anul 2019.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Acuze dure la adresa lui Cîțu

”Și pentru că premierul dezertor Cîțu ne-a spus clar că sănătatea cetățenilor români nu este o prioritate pentru PNL, nici proiecțiile pentru anii următori nu arată foarte bine. În gândirea PNL, nici în anul 2023 bugetul Ministerul sănătății nu va ajunge la nivelul bugetului din anul 2019 și va fi mult mai mic decât acesta.

Respectați recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății! Testați! Testați! Testați! Și iar testați!”, a mai scris fostul ministru al Muncii.