Dan Mărculescu, un cunoscut medic legist, spune ar fi trebuit să se găsească mai multe resturi în butoi dacă Gheorghe Dincă dacă ar fi incendiat vreun cadavru acolo. Mai mult, aceta vine și cu o explicație pentru care procurorii refuză experimentul arderii în butoi. CazulCaracal este departe de a se fi sfârșit.

„Eu nu știu ce ingrediente spune presupusul autor că a pus în acel butoi, în afară de cadavru. În primul rând v-aș întreba, poate retoric: Smoala, care am înțeles că a fost folosită alături de cartonul gudronat, se evaporă? Smoala nu se evaporă, și atunci este pe butoi. Pentru un experiment, așa cum s-a solicitat, cu un animal, se cere aviz de la protecția animalelor. Orice experiment judiciar trebuie dispus. Nu trebuie cerut de către avocați, ci trebuie dispus de către organul de urmărire penală pentru aflarea adevărului. Indiferent ce răspuns se obține, într-un fel sau altul, este un rezultat. Și un rezultat negativ, tot este un rezultat (…) Gudron nu este, smoală nu este, pentru mine treaba este foarte clară și este al treilea element care îmi întărește acest punct de vedere că este exclusă arderea cadavrului în butoi, pe urmăroarele considerente:

– nu poți să bagi cadavrul în butoi: nu poți să bagi un cadavru de 45 de kg într-un butoi. Dacă l-a băgat, cum l-a băgat? Cu capul în jos? Cu picioarele în jos? (n.r. Luiza avea 63 – 64 de kg și 1,60 înălțime) Cum a înghesuit acel cadavru în butoi pentru că trebuie respectate niște legi ale fizicii, care sunt și la Caracal. Legea gravitației. Este și la Caracal! În momentul în care ai pus cadavrul acolo și l-ai înghesuit, centrul de greutate răstoarnă butoiul. În primul rând trebuie plecat de la gradul de ardere al unui cadavru. Și ne întoarcem din nou la temperatura de 1400 de grade, care nu arde în întregime cadavrul. Deci la 1400 de grade, la trei ore, mai rămane craniul, rămâne creierul și rămân oasele coloanei vertebrale”, a spus medicul expert legist Dan Mărculescu, conform Antena3.ro.