S-a aflat cine este în spatele scandalului de la Tarom care a dus la demiterea Mădălinei Mezei din fruntea companiei. Este vorba de liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. Potrivit dezvăluirilor jurnaliștilor de la Adevărul, acesta i-ar fi cerut lui Răzvan Cuc, ministrul demisionar al Transporturilor, să reţină avioanele cu parlamentari la sol în ziua moţiunii.

Ministrul a executat dar a fost refuzat de şefa de la Tarom iar totul s-a sfârșit prin demiterea acesteia. Între timp, DNA a intrat pe fir iar Mezei a fost audiată.

Trebuie menționat că Ionel Arsene a fost unul dintre negociatorii PSD la votul pentru moţiunea de cenzură. Despre baronul de Neamț presa a dezvăluit că ar fi fost unul dintre locotenenții lui Liviu Dragnea pentru ca mai apoi să se apropie de Viorica Dăncilă. Mai mult chiar, Răzvan Cuc este un apropiat al acestuia. Cuc a fost promovat politic de liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, însă l-a trădat şi a fost trecut pe linie moartă. Ulterior, la ordinul lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene l-a „transferat“ pe Cuc din filiala Giurgiu în filiala Neamţ, pe care o conduce. La acel moment, Cuc se număra printre favoriţii lui Dragnea. În calitate de şef direct, Arsene, poreclit „Şoseţică“, i-a solicitat lui Răzvan Cuc să amâne zborurile Tarom.