Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a spus, miercuri, că Viorica Dăncilă a fost cea care a propus de fapt, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, schimbarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în urma dezbaterilor avute alături de colegi.

„Primul ministru a luat cuvântul şi a făcut propunerile”, a explicat ministrul Sănătăţii, spunând că înainte de a lua o decizie, Viorica Dăncilă a ascultat părerile membrilor CEX, care „au fost aproape în unanimitate pentru remanierea domnului ministru Tudorel Toader”.

Sorina Pintea a mai spus că deciziile din CEX trebuie respectate: „Eu cred că deciziile CEX-ului, care este forul suprem al PSD, trebuiesc respectate. Am fost şi noi, miniştrii, invitaţi astăzi în şedinţa CEX, am văzut votul membrilor CEX, a fost un vot în unanimitate, deci prin urmare, aşa cum spuneam, deciziile CEX-ului trebuiesc respectate”.

Dăncilă a declarat, la sfârşitul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD de miercuri, că Tudorel Toader a greşit atunci „când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat”.

„În opinia mea, cred că s-a vorbit foarte mult despre justiţie şi cred că Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat. Legat de opinia colegilor din cabinet, au adus în atenţia CEx mai multe acte normative care au stat foarte mult pe masa de lucru, pentru că nu a venit un răspuns de la Justiţie sau acel răspuns a venit întârziat”, a  spus Dăncilă.