Miliardarul britanic Richard Branson, în vârstă de 73 de ani, își dezvăluie rapoartele școlare de acum 65 de ani, care arată că avea dificultăți în învățare.

Memorarea slabă, performanțe sub standarde la limba franceză și un nivel scăzut la limba engleză, în special la ortografie și citire, reflectă o perioadă dificilă pentru el în școală. Cu toate acestea, Branson remarcă că aceste dificultăți nu l-au descurajat să-și urmeze visele și aspirațiile mari în viață.

Într-o postare pe Instagram, el împărtășește rapoartele și încurajează pe cei care se confruntă cu dificultăți în educație, subliniind că există mult mai mult în viață decât performanțele școlare și că perseverența poate duce la realizarea marilor obiective.

„Am găsit aceste rapoarte școlare din urmă cu 65 de ani și mi s-a părut amuzant să văd cât de mult am luptat cu ortografia și cititul, în timp ce mă pregătesc să lansez cartea mea audio săptămâna viitoare!”, își începe Branson postarea.

Ce scriau rapoartele de la școală despre Richard Branson

El dezvăluie câteva aspecte semnificative din evaluarea sa școlară:

La studiile clasice: „Demonstrează pasiune, dar este încetinit de o memorie slabă. Sunt observate progrese, dar într-un ritm mai lent.”

Matematică: „Înregistrează o îmbunătățire semnificativă la început, dar interesul său scade pe măsură ce trece la concepte mai complexe. Standardul său de performanță suferă ca urmare.”

Franceză: „Îmbunătățirea este vizibilă, dar performanța sa rămâne sub nivelul așteptat.”

Engleză: „Încă întâmpină dificultăți în această materie, mai ales în ceea ce privește ortografia și cititul. Este recomandată o practică constantă pentru a îmbunătăți aceste abilități.”

Desen: „Cu puțină atenție, ar putea excela în această disciplină.”

Raportul concluzionează că Richard Branson nu se simte confortabil în mediul școlar, dar este dispus să coopereze pentru a-și dezvolta cunoștințele de bază.

În mesajul său, Branson împărtășește experiența sa personală, menționând că a navigat prin școală cu dislexie netratată și că este recunoscător că nu a renunțat la visurile sale mărețe. El încurajează pe cei care se luptă în prezent cu dificultăți școlare să persevereze și să-și urmeze pasiunile, amintindu-le că viața oferă multe oportunități și că eforturile lor vor fi răsplătite.

Sir Richard Charles Nicholas Branson este cunoscut ca un antreprenor de succes, investitor și filantrop britanic. În 2011, era clasat ca al cincilea cel mai bogat om din Regatul Unit, cu o avere estimată la aproximativ 4,2 miliarde de dolari. A fondat Virgin Group, un conglomerat care controlează peste 400 de companii.