Mihai Gâdea a prezentat, joi, la „Sinteza zilei”, un nou document-bombă.

„Vorbim despre dosarul de extrădare în cazul lui Alexander Adamescu din Londra. A fost angajată o echipă formată din foști ofițeri ai MI6. Sir John Scarlett, fostul șef al MI6, este de altfel unul dintre semnatarii acestui raport. Aceștia spun că au avut discuții în România cu martori și inclusiv cu procurori,, au verificat anumite dosare. Au avut discuții și cu oameni politici din țara noastră pentru a avea o imagine completă despre România.
În acest raport sunt niște lucruri foarte grave pentru că britanicii spun că există mai multe surse care susțin că Victor Ponta ar fi comandat condamnarea lui Dan Adamescu, dar și arestarea lui Alexander Adamescu”, a spus Berta Popescu, senior editor Antena 3
Firma britanică dezvăluie că a obținut informații de la o serie de surse confidențiale cu poziții importante în România, cu privire la probleme sensibiile, inclusiv negocieri diplomatice.
În raport se vorbește despre mai multe întâlniri care ar fi avut loc în decembrie 2013 pe siguranță națională la care ar fi participat Petre Tobă, la momentul acela șeful Poliției Române, Laura Codruța Kovesi și premierul Victor Ponta, pentru a se pune la punct detalii legate de dosarul care îl viza pe Dan Adamescu.