Cătălin Ivan, prezent în Comisia CONT, a spus, pentru DCNews, că ”E prima dată în istoria de 10 ani de când sunt în această Comisie când nemții nu votează cu candidatul lor.” Întrebat dacă au fost prezenți, Cătălin Ivan a confirmat că au fost prezenți: ”Nu știu dacă au fost toți șase, dar au fost mai mult de unul”.

”Ce mi s-a părut foarte ciudat este că întotdeauna când Germania vrea să obțină majorități, obține majorități pentru orice, e țara cea mai influentă din PE. Candidatul Germaniei să aibă un singur vot, arată foarte clar că din Germania, atât din PPE, cât și din S&D, toți, au susținut-o pe Kovesi, cu ordin de la Berlin. Îi știu, îi văd, sunt colegii mei de atâția ani.” a precizat Cătălin Ivan.

Europarlamentul a precizat că ”am vorbit cu ei – n.r. europarlamentarii germani- știau situația reală, numai că nu m-am așteptat să nu-și voteze propriul candidat. Nu s-a mai întâmplat niciodată. Mai sunt și alte delegații care tradițional votează cu Germania, țările nordice, din Europa Centrală, sunt anumite delegații care merg la vot cum merge Germania. Este clar că doamna Kovesi e susținută de Merkel, cu ce scop, din ce proiect, plan face parte nu știu”.

În ceea ce privește prezența Monicăi Macovei atât în Comisia CONT, cât și în LIBE, Cătălin Ivan a precizat că aceste negocieri ”se fac la început de mandat, fiecare grup politic primește un anumit număr de membri comisii și apoi în cadrul grupului politic, pe delegații, se negociază iar”.