Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a publicat pe 24 august un protcol clasificat ca secret, încheiat între SRI și Parchetul, dar n-a șters toate datele de identifiare ale documentelui. Ștampila cu numărul de înregistrare nu apare pe document, pentru a avea astfel proba locului de unde l-ar fi putut primi, însă Vâlcov nu a eliminat un indiciu: numărul exemplarului. O copie după protocol a fost trimisă către toate unitățile de parchet iar pe exemplarul publicat de Vâlcov apare în continuare detaliul care îl poate face ușor de identificat: numărul 72, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Parchetul General păstrează în acest fel evidența unităților de parchet unde a fost transmis fiecare exemplar.

Procurorul general Augustin Lazăr a confirmat vineri că Parchetul General face verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„Vă pot confirma doar că există o verificare în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

Presa a relatat în ultimele zile că protocolul secret din anul 2016 dintre Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul General, publicat de Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook, ar fi fost sustras din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: