Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a primit în biroul său de ministru binecuvântarea religioasă a unui personaj controversat, Aurel Rădulescu, pe care îl primise în audiență, scrie G4Media.

Aurel Rădulescu, fost candidat la președinția României în 2004, făcuse închisoare în urma unei sentințe definitive într-un dosar de înșelăciune.

El se prezintă drept pastor și reprezentant al Diasporei române din SUA. Clipul a fost postat pe contul său de Facebook. În imagini, Tudorel Toader apare dând un mesaj către românii din străinătate, după care Rădulescu îi dă o binecuvântare religioasă și îi face semnul crucii pe frunte.

„Vă mulțumesc pentru vizita la Ministerul Justiției. Ministerul e în slujba românilor de pretutindeni, indiferent dacă au și o altă cetățenie. Gândim la fel, avem aceleași obiective de a trăi mai bine. Ne bucură să fim cu toții împreună în aceeași gândire, simțire, chiar dacă în locuri diferite, fiecare se întoarce cu gândul și cu fapta acolo de unde a plecat”, spune Tudorel Toader, după care Aurel Rădulescu începe să discute despre o afacere cu energie.

Nu e clar în acest moment cum a fost primit în audiență la ministrul Justiției Aurel Rădulescu, care se prezintă drept Larry Rădulescu.

În octombrie 2011, acesta a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare pentru înșelăciune de Înalta Curte de Casație, potrivit unui document oficial CEDO. Înainte de condamnarea definitivă, el a stat în arest preventiv în mai multe penitenciare și a câștigat în 2014 la CEDO un proces cu statul român, primind despăgubiri de 6.000 de euro pentru condițiile din închisori.