DNA a cheltuit pentru interceptarea omului de afaceri, în 10 ani, Sorin Strutinsky nu mai putin de 25.982.037 euro pentru executare a mandatelor de supraveghere. El a spus, într-un interviu acordat Lumea Justiției, cum arată costurile pentru o singură persoană.

Calcul efectuat de Sorin Strutinsky are la bază  documente ale DNA care arătau cât costă un minut de interceptare sau o zi de supraveghere operațională.
El a explicat suma de 26 milioane euro cheltuită pentru supravegherea sa permanentă:

“Avand in vedere costul de 2.57 lei/minut adica de 3701 lei pe zi aferent interceptarilor telefonice si de 314 lei pe ora adica 7536 lei/zi pentru supraveghere operationala, costuri publicate chiar de catre dvs lunile trecute, si va las un tabel, doamna Ana Dana a cerut si instantele i-au acceptat cheltuirea sumei de 12.864.887 euro. Suma aferenta dosarului cu condamnarea “doar” 342.098 euro.

Alte dosare de la sectia a II-a au insumat 6.999.278 euro.

Mandatele de siguranta nationala (admitand ca un cost acolo este cel putin la nivelul anuntat de DNA Brasov) au condus la costuri de 2.866.691 euro. (aici Ionut Matei cerand de la mine 4,3 milioane de euro probabil ca s-a gandit ca face profit pentru stat! Un intreprinzator!).

Iar la Constanta, ce stiu pana acum, 3.183.760 euro.

In total … 25.982.037 euro.

Da, stiu, pentru a ajunge la sursele de cheltuire a acestui munte de bani, ar trebui cercetati si partenerii de Procotol.

Insa aici sunt doar costurile pentru o persoana! Adica eu. Si sunt doar costurile de executare a mandatelor de supraveghere. Si pe mandate au fost multi, n-as putea aprecia exact cati”.

Reamintim că omul de afaceri constănțean, Sorin Strutinsky, considerat trezorierul afacerilor tandemului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, cumulat, la șapte ani și patru luni închisoare într-un dosar în care a fost cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, în formă continuată, de trafic de influență, instigare la fals și spălare a banilor.