Totul se va întâpla după Brexit. Guvernul din Marea Britanie a publicat un document devastator, cel referitor la planurile privind ieșirea Regatului Unit din UE. Oficialii avertizează că un Brexit fără acord va duce la reducerea proviziilor medicale și creșterea prețurilor la alimente, relatează CNN și BBC, citate de Digi24.

Revolte, izbucnirea unor boli, lipsă de alimente, medicamente, combustibil și perturbarea călătoriilor din şi către Marea Britanie. Sunt consecinţele unui Brexit dur. Informaţiile apar în raportul oficial al guvernului privind impactul ieşirii Regatului din Uniunea Europeană fără un acord.

Documentul a fost publicat după ce Parlamentul a votat luni în favoarea unei moțiuni ce obligă Guvernul de la Londra să dea publicității toate documentele privind decizia de prorogare a Parlamentul britanic și referitoare la planurile privind retragerea Marii Britanii din UE fără un acord.

Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, a informat că Guvernul nu va publica documentele referitoare la discuțiile interne privind prorogarea Parlamentului.

Documentul subliniază o serie de posibile consecințe ale impactului producerii unui Brexit fără acord pe data de 31 octombrie.

Jeremy Corbyn a declarat că acesta confirmă faptul că premierul este pregătit să îi pedepsească pe cei care își permit cel mai puțin.

Parlamentul de la Londra a fost prorogat luni, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.