Au mai rămas doar 75 de zile până la data de 31 octombrie când este programată ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Acest lucru se va petre cu sau fără acord. Un raport oficial al guvernului britanic a fost publicat de The Sunday Times și în acesta sunt dezvăluite efectele dezastruaose ale unui Brexit fără acord.

Conform predicțiilor unei agenţii a guvernului britanic, Regatul Unit se va confrunta cu un deficit major de alimente, combustibil şi medicamente. În document se mai arată că reinstituirea unei graniţe între Irlanda şi Irlanda de Nord, unul dintre principalele puncte de conflict ale negocierilor, va duce la probleme grave în privința traficului naval din porturile britanice.

Livrările de medicamente ți alimente proaspete vor fi de asemenea afectate. Lipsa disponibilității acestora va duce la creșteri substanțiale de prețuri.

Publicul şi companiile rămân nepregătite pentru un Brexit fără acord, iar lipsa de predictibilitate provocată de negocierile fără un rezultat palpabil dintre UE şi Regat pe de-o parte şi apoi dintre guvernul britanic şi Parlament pe de alta, au îngreunat crearea planurilor de contingenţă.

„Nu încercăm să inducem panică, acesta chiar este cea mai realistă evaluarea a situaţiei cu care ne vom confrunta dacă părăsim blocul european fără un acord”, a declarat o sursă guvernamentală pentru The Sunday Times.