„Se apropie ziua în care Socialiștii Europeni vor prefera să piardă 10 europarlamentari PSD din rândurile lor decât să continue în rușinea de a împărți familia politică cu acest partid antieuropean”, scrie Mureşan pe Facebook.

Europarlamentarul PNL susţine că PSD este izolat în Europa, iar această situaţie este de natură să afecteze grav preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Un partid care este amenințat cu excluderea din propria familie europeană nu are cum să fie responsabil de Președinția Uniunii Europene. PSD nu poate obține nimic pentru România în Europa. Dacă vom prelua Președinția UE cu actualii miniștri, țara noastră va suferi un prejudiciu de imagine pentru totdeauna. Spun asta pentru că, în cele 6 luni cât vom deține președinția, toată Europa se va uita la noi. Iar dacă noi îi trimitem pe Daea, Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Andrușcă și Dăncilă în fruntea lor, nu se va uita prea repede cine a fost imaginea României în Europa. Toți aceștia au atacat Uniunea Europeană și l-au apărat pe Liviu Dragnea. La cum se comportă PSD în Europa, locul lor în Parlamentul European e la neafiliați”, mai scrie Siegfried Mureşan.