Victor Ponta, în privat, în discuțiile pe care le are cu noi, are părerea că o soluție la aceste abuzuri trebuie dată. E foarte abil politician și se ferește să spună acest punct de vedere. Domnule Ponta, dumneata ce crezi, că trebuie să îi mai dea în cap mamei tale cu microfoanele, sau ne trebuie lege? Și o să ne spună domnul Ponta. În loc să ajungi bărbat politic, o să ajungi balerină.”, a declarat Sebastian Ghiță.

Ghiță a primit azil politic în Serbia, acolo unde Victor Ponta este consilier onorific al președintelui Aleksandar Vucici.

Tot în timpul aceleași intervenții, Ghiță a adus-o în discuție și pe  Laura Codruța Kovesi despre care a afirmat că este cea care a pus  a pus la cale un grup infracțional organizat:,,Laura Codruța Kovesi era dirijorul. Nu am crezut niciodată că o să o lase mintea și educația ca să facă așa ceva. Nu am crezut vreodată că a fost direct implicată. Ea a fost șefa grupul infracțional organizat. Nu e din aur, nu e din vreo elită, trebuie să se supună și ea legii, să fie anchetată. Nu am văzut nicio listă cu candidații la șefia Parchetului European, nu există. Cred că e o izmăneală a ei.
Pe mine, amnistia nu mă ajută. Să faci fărădelegi, cum făceau Negulescu și Onea, să inventezi probe, astea sunt la fel de abominabile precum crima.”, a mai adăugat Sebastian Ghiță.