Dacă în cea de-a doua ediție era un dezechilibru evident între cele două echipe, Războinicii câștigând aproape toate competițiile, acum situația s-a inversat. Faimoșii sub coordonarea lui Vladimir Drăghia își umilesc permanent adversarii impunându-se cu multe puncte avans.

Ziua de 9 februarie a însemnat încă o înfrângere dureroasă pentru Războinici, scor 10-5. De altfel, din ultimele 8 jocuri, echipa albastra a reușit doar două victorii la limită. Toate acestea au făcut ca Exatlon 3 să nu ajungă la audiența pe care o aștepta Kanal D, iar scandalul cu Alin Andronic din ediția a doua a înclinat și mai mult balanța pe negativ.

Deși cifrele sunt rezonabile, comparativ cu prima ediție, sunt un adevărat dezastru, pentru că sunt la jumătate. Lipsa echilibrului dintre echipe își spune cuvântul. Practic nu există elementul competitivității, Războinicii fiind mereu depășiți cu scoruri record.

O parte din fanii emisiunii consideră că antrenorul Giani Kiriță pune prea multă presiune pe concurenții lui și de aceea Faimoșii reușesc să se impună atât de ușor, ei fiind superiori din punct de vedere mental.

Cert este că producătorii au greșit din nou când au ales echipele. Faimoșii sunt net superiori Războinicilor, iar fetele sunt mult mai slabe decât adversarele lor.

Dacă producătorii nu vor găsi o soluție la această situație, probabil audiența va continua să scadă, în timp ce producția concurentă de la Pro Tv, Ferma, înregistrează cifre record.