Ministrul Justiției, Ana Birchall, a vorbit pe larg despre permisia acordată lui Liviu Dragnea. Ea a explicat că a cerut o informare din partea ANP.

„Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP și l-am rugat să îmi facă o informare. Aștept această informare. Când o să o primesc o să o comunic”, a arătat Ana Birchall.

Ministrul  a explicat de ce nu a putut interveni înainte de acordarea permisiei fostului lider PSD.

„Cine critică poate citește și legea și regulamentele. Ministrul Justiției nu are nicio prerogativă, nu face parte din nicio comisie care să acorde sau nu anumite recompense. Dar cred că este obligația ministrului Justiției ca atunci când sunt semne de întrebare în spațiul public să încerce să lămurească acest lucru. Am încercat să discut cu directorul ANP, să solicit normal o informare să îmi explice ce s-a întâmplat. Vă garantez că ministrul Justiției nu are nicio treabă cu acordarea sau neacordarea unor recompense. Este treaba ANP-ului împreună cu penitenciarele respective”, a arătat Birchall.

Ministrul Justiției a declarat duminică pentru Digi24.ro că a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență.