Președintele american a raportat venituri de 434 milioane de dolari, conform declarației sale de avere, dintre care 40,8 milioane de dolari le-a obținut de la Hotelul Internațional ”Trump” din Washington, DC, situat la doar câteva blocuri de la Casa Albă.

Potrivit sursei de mai sus, stațiunea Mar-a-Lago din Florida, deținută de Trump, a generat 22,7 milioane de dolari, o ușoară scădere comparativ cu anul 2017, când a câștigat 25,1 milioane de dolari.

În general, venitul lui Donald Trump a scăzut față de anul 2018, atunci când a raportat o sumă de 450 de milioane de dolari.

De-a lungul anilor, mai exact, de la anunțarea candidaturii sale cu aproape patru ani în urmă, Donald Trump s-a confruntat cu întrebări legate despre adevărata sa avere. The New York Times a raportat la începutul acestei luni că președintele american ar fi pierdut peste un miliard de dolari pe parcursul unui deceniu, între anii 1980 și începutul anilor 1990.

”Compania noastră a avut un an excepțional în 2018. Hotelurile noastre, cursurile de golf, clădirile comerciale, proiectele rezidențiale și alte bunuri sunt cele mai bune din lume și de neegalat.”, a declarat fiul președintelui, Donald Trump.

Declarația de avere a președintelui este diferită față de declarațiile politicienilor din România, de exemplu. Acest formular din SUA nu dezvăluie cheltuielile, sau alte detalii pentru a oferi o imagine mai complexă a averii sale nete, potrivit CNN.