Toată lumea este afectată de pandemia de coronavirus. Nici Germania, una dintre țările cu cele mai bune servicii medicale din lume nu face excepție. În ultimele 24 de ore a fost un adevărat dezastru.

Zeci de mii de infectări în Germania

În Germania sunt 54.000 de cazuri raportate de către autorități în ciuda unor măsuri extrem de dure.

De altfel, șeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel a declarat ca restrictiile impuse pentru a limita raspandirea coronavirusului raman in vigoare cel putin pana in 20 aprilie.

Batranii vor fi nevoiti sa evite deplasarile si contactele cu alte persoane pe o perioada mai mare decat tinerii, a precizat Helge Braun pentru ziarul Tagesspiegel.

„Toate modelele au un punct comun, indiferent de ce decidem: persoanele in varsta si cu sistemul imunitar compromis din societatea noastra trebuie protejate eficient de infectare pana cand va fi disponibil un vaccin”, a adaugat Braun.

El a afirmat ca ar dori ca Germania sa abordeze pandemia dupa modelul Coreei de Sud, cu ajutorul urmaririi digitale pentru alertarea celor care au intrat in contact cu purtatori ai coronavirusului. Rata ridicata de testare si restrictiile decise de guvernul de la Berlin sunt similare cu cele impuse de autoritatile de la Seul, a mai mentionat oficialul.