În perioada ianaurie-martie 2011 Apple a realizat un profit net de 5,99 miliarde de dolari, sau 6,40 dolari pe acţiune, de la 3,07 miliarde dolari, sau 3,33 dolari pe acţiune, în perioada similară a a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri a crescut şi ea cu 83 % până la 24,67 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Apple a precizat că în primul trimestru a vândut 3,76 milioane computere Mac, în creştere cu 28 % în ritm anual, şi un număr record de 18,56 milioane telefoane mobile iPhone, în creştere cu 113 % în ritm anual. În schimb, vânzările de tablete iPad au scăzut la 4,69 milioane unităţi de la 7,33 milioane unităţi vândute în ultimele trei luni ale anului trecut.

Directorul operaţional Tim Cook, care a preluat conducerea Apple după ce Steve Jobs şi-a luat concediu medical, a anunţat că cutremurul şi tsunamiul din Japonia nu a avut un impact semnificativ asupra Apple în primele trei luni ale acestui an, dar că este posibil ca în actualul trimestru ar putea apărea un impact de aproximativ 200 de milioane de dolari deoarece Apple importă sute de componente din Japonia.