Dexia a precizat că cedarea Dexia Banque Belgique, entitatea belgiană a grupului prezentă pe piaţa de retail, i-a provocat pierderi de patru miliarde de euro la care s-au adăugat alte pierderi în valoare de 3,4 miliarde de euro provocate de expunerea sa pe obligaţiunile guvernamentale greceşti. Alte pierderi în valoare de 984 milioane de euro au fost provocate de vânzarea diviziei sale franceze Dexia Municipal Agency (Dexma).

În aceste condiţii, Dexia a subliniat că nu va plăti dividende şi nici cupoane pentru obligaţiunile sale hibride.

În luna octombrie a anului trecut, Belgia, Franţa şi Luxemburg au salvat Dexia de la faliment prin dezmembrarea grupului şi oferirea de garanţii de stat de 90 miliarde de euro pentru acoperirea necesităţilor sale de finanţare. În cadrul procesului de dezmembrare, statul belgian a acceptat să preia 100% din Dexia Banque Belgique, entitatea belgiană a grupului prezentă pe piaţa de retail, pentru patru miliarde de euro.

În Franţa, la începutul acestei luni Dexia a vândut pachetul majoritar de acţiuni la divizia sa de finanţare a colectivităţilor locale Dexia Municipal Agency (Dexma) pentru 380 milioane de euro. Caisse des Depots şi Banque Postale au preluat fiecare o participaţie de 31,7% din acţiunile Dexma.
SURSA: Agerpres