Prim-ministrul Florin Cîţu a susținut clar și răspicat că pe masa Guvernului nu există niciun proiect privind vaccinarea obligatorie.

El a răspuns, astfel, tuturor celor care au participat, duminică, la un protest contra vaccinării şi a purtării măştii. Demonstrația s-a desfăşurat duminică în Capitală.

“Mesajul era foarte clar şi chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie. Niciodată nu am spus că vaccinarea o să fie obligatorie, deci nu prea… Am înţeles, dar nu e niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie.

Foarte bun mesajul celor 1.000 de persoane care susţin vaccinarea, deci mergem în direcţia corectă”, a declarat Florin Cîţu, luni, înainte de Biroul Executiv al PNL.

Sute de oameni au manifestat, duminică, împotriva unui proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie. Aceastpă lege s-ar afla în dezbatere parlamentară. Cei care au organizat acestă întruniri au fost cei de la Alianţa Părinţilor.

Manifestanții nu vor vaccinare, vor libertatea de a decide

“Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii. Este vorba de Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii. Vorbim de Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

În paralel, câteva zeci de timișoreni au manifestat la Timișoara față de măsura autorităților de a impune carantina pentru 14 zile. Oamenii au dat foc măștilor de protecție în Piața Victoriei. Ei au strigat  „Libertate!” și „Fără carantină!”.

Cei prezenți la miting  s-au adunat în Piaţa Victoriei (Operei) din oraș. Oamenii au purtat steaguri tricolore şi pancarte. Ulterior, aceştia au plecat la primărie, unde au cerut demisia edilului.