Oferta Cinven şi Deutsche Telekom se va situa probabil la aproximativ 110 pe acţiune, în timp ce la bursă un titlu Telekom Slovenia se tranzacţiona joi la 132,6 euro. Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa şi vrea să se extinde în Europa de Est. 

Reprezentanţii Cinven şi Deutsche Telekom nu au comentat informaţia. Vineri acţiunile Telekom Slovenia au scăzut la bursă cu aproape 2%, la 130 euro, iar analiştii se aşteaptă la accentuarea declinului. 

Sursele susţin că valoarea ofertei Cinven şi Deutsche Telekom este mai scăzută decât actualul preţ de la bursă din cauza scăderii profitului companiei slovene de telecomunicaţii şi a posibilelor investigaţii legate de acuzaţiile de abuz de poziţie dominantă pe piaţă în ultimii ani. 

'Orice achiziţie a afacerii va trebui să ţină cont de aceste probleme iar riscurile sunt incluse în oferta de preţ', a afirmat una din surse. 

Publicaţia slovenă 'Dnevnik' anunţa vineri că Cinven şi Deutsche Telekom vor oferi până la 115 euro pentru o acţiune Telekom Slovenia. 

În 2014, profitul companiei slovene de telecomunicaţii s-a situat la 1,6 milioane de euro, de la 51,1 milioane de euro în 2013, în principal din cauza provizioanelor mai ridicate pentru litigii. 
Conform presei slovene, compania de telecomunicaţii ar putea plăti până la 440 milioane de euro pentru aceste închiderea acestor investigaţii. 

Anul trecut, Slovenia, ţară membră a zonei euro, a evitat la limită solicitarea unui pachet de asistenţă internaţională pentru băncile sale de stat. În prezent, autorităţile de la Ljubljana mizează pe privatizarea unor companii importante, precum Telekom Slovenia, pentru a consolida situaţia financiară.

SURSA: Agerpres